Terkini

Kerajaan UMNO main"kut"dengan rakyat-YB Ustaz Zawawi

YB Ustaz Zawawi Hassan ,Adun Gunung Semanggol berucap dalam perjumpaan Ahli Khairat Kematian Kawasan Taiping kali ke 10.

Taiping- YB Adun Gunung Semanggol,Ustaz Mohd Zawawi Hassan menegaskan Kerajaan UMNO/BN  main kutu dengan rakyat.Beliau mengulas bagaimana kerajaan melaksanakan cukai GST 6 % dan juga mengikut perjanjian TPPA.Dengan duit cukai itulah kerajaan kononnya kerajaan membantu rakyat.Padahal itu memeras rakyat kerana kos hidup rakyat semakin meningkat.

"Saya pun boleh ,kutip duit dari rakyat,bagi balik kepada rakyat"ujar YB Ustaz Zawawi."Ini macam main kut(kutu),tiba masa dapat balik duit."kata YB Ustaz Zawawi.Menurut YB Ustaz Zawawi sepatutnya kerajaan memikirkan alternatif lain untuk meringankan kehidupan rakyat.Bukannya melalui cukai GST.

Dalam pada itu YB Ustaz Zawawi Hassan mengucapkan syabas dan tahinah kepada PAS kawasan Taiping melalui Lajnah Kebajikan berjaya mengadakan Khairat Kematian."Berebut-rebutlah mengerjakan kebajikan"nasihat Ustaz Zawawi kepada ahli khairat kematian .     

0 Response to "Kerajaan UMNO main"kut"dengan rakyat-YB Ustaz Zawawi "

Post a Comment