Terkini

Cakap sayang tok guru, kelas masuk lambat.

Penulis mempunyai  banyak anak murid.Sudah mengajar 29 tahun.Mengajar sudah empat buat sekolah.Anak murid berbilang kaum.

Mempunyai  banyak pengalaman dengan karenah anak-anak murid.Tapi ada seorang itu , anak murid lelaki , dahulu jadi cikgu.Prestasi "hampas".Datang sekolah dan  masuk kelas pun lambat.

Mengaji di luar negara pun  gagal. Cakap dia sayangkan tok guru,tetapi perangai contoh, semua orang yang dekat  dengan dia, tahu , dia banyak "berlakon".

Pernah sewaktu kempen Pilihanraya Kecil ,dia beritahu kepada orang kampung, baca yassin, tahlil semuanya haram. Orang kampung tercengang, dari kecil sampai besar  ,budaya baik itu mereka telah buat.Langsung tidak beri alternatif  kepada orang kampung  bagaimana dekat dengan agama.

Di tempat lain,pernah beritahu orang kampung, haram bagi zakat  pada kerajaan. HABIS selama ini bagi zakat dengan kerajaan, macam mana?

Sikap individu inilah menyebabkan  imej   PAS  dalam kalangan masyarakat  terjejas.Adakah sampai sekarang , dia masih berlakon.?

0 Response to "Cakap sayang tok guru, kelas masuk lambat."

Post a Comment