MALAYSIA AMANAH KITA

MALAYSIA AMANAH KITA
Terkini

Keluar ucapan Haram Jadah, kuliah Ustaz Wan Tarmizi perlu digantung.

Asalamualaikum,

Mohd Saad b Ismail 
Ketua Amanah Parlimen Taiping 

Kepada 
Pengerusi Masjid Melayu Lama 
Bandar Taiping 

Per:Bantahan terhadap kenyataan panelis forum anjuran masjid khusus kepada Ustaz Wan Termizi Wan Aziz

1) Merujuk kepada ucapan Ustaz Wan Termizi yang merujuk ahli Pas yang berhijrah ke Amanah Negara sebagai " Haram jadah "

2)Pihak kami memohon agar pihak masjid mengambil tindakan menggantung kuliah pengajian bulanan beliau di masjid ini

3)Ucapan ini tidak sepatutnya berlaku dan mencemar kesucian rumah Allah dan imej Islam itu sendiri 

Akhirnya pihak kami berharap perkara saperti ini tidak berulang lagi demi kesejahteraan masjid .

Sekian terima kaseh 
Mohd Saad b Ismail 
Ketua Parlimen
Amanah Negara Taiping 
Perak Darul Ridzuan 
18.11.2015

5 Responses to "Keluar ucapan Haram Jadah, kuliah Ustaz Wan Tarmizi perlu digantung."

  1. Yang selalu guna perkataan haram jadah ni adalah Najib, presideng parti assobiyah tapi kebelakangan ni banyak puak2 yang perasan mereka tu alim lagi suci yang dok guna caci maki dan kata2 kesat ni. Ni yang dikatakan PAS akan ganti UMNO! Bukan sahaja macai2 mereka yang dok memaki orang bila tak dak hujah tapi mat2 yang mengaku ustaz2 serta alim pun dok pakai "teknik" setan tu dan yang lebih teruk menghamburkan kata2 tu masa tengah buat program agama dalam MASJID!

    Alim sungguh puak2 ni. Akhlak mereka sungguh mulia sampai melangkaui akhlak2 yang digesa umat2 Islam contohi terutamanya akhlak dalam AlQuran dan akhlak Rasulullah SAW. Pasal akhlak diorang tinggi tu yang asyik tergolek dog kat terengganu dan Kedah yang sampai ke hari ni tak ada sapa pun berani buat telahan bila Terengganu dan kedah boleh pi balik ke tangan mereka. Silap2 dek perangai mereka yang sangat wangi tu, Kelantan yang dah diberkati dibawah tangan Almarhum TGNA pun boleh bungkus! Takbir!

    Nick.
    Cape Tiger.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pas ganti Umno bila Umno dah pupus nanti. Ikut akhlak Umno. Tapi ini mungkin ambil masa agak lama.sedikit. Realiti di.hadapan kita.sekarang ialah akhlak pemimpin Pas dah sama.dengan.akhlak pemimpin Umno. Umno=Pas=2×5=5×2=10.

      Delete
    2. Pas ganti Umno bila Umno dah pupus nanti. Ikut akhlak Umno. Tapi ini mungkin ambil masa agak lama.sedikit. Realiti di.hadapan kita.sekarang ialah akhlak pemimpin Pas dah sama.dengan.akhlak pemimpin Umno. Umno=Pas=2×5=5×2=10.

      Delete
  2. Saya rasa biarkan ustaz2 ini terus menggunakan bahasa tersebut ,dan kita mohon dengan cara tersebut rakyat ramai akan dapat menilai yang mana baik yang mana tak baik .isyallah ,allah akan menolong orang yang berkata benar,

    ReplyDelete
  3. ustaz ahmad awang pun kena halang dr buat kuliah dimasjid walaun...

    pas for all dah mutate jadi pas for umno...

    sesiapa yg anti umno dlm pas akan di halau keluar. bila dah keluar dituduh pengkhianat pula.

    kalau dulu ada babi tinggal dlm hutan, kerana bukit dah gondol ditebang habis, maka ada babi yg tinggal dlm bukit...

    ReplyDelete