Terkini

Yayasan Bina Upaya(YBUDR) tempat bagi jawatan selepas kalah pilihanraya.

YBUDR adalah agensi kerajaan negeri yang ditubuhkan oleh pentadbiran YAB Menteri Besar Dato' Zambry Abd Kadir dengan sasaran kononnya untuk membasmi kemiskinan, membangunkan kapasiti dan keupayaan kumpulan sasar. YBUDR diketuai oleh Ketua Pegawai Eksekutif YBhg Dato' Ismail Saffian.


http://www.ybuholdings.com/v2/board-of-dorectors/82-ybu/115-y-bhg-dato-ismail-bin-saffian-2


http://www.yayasanbinaupaya.com/ybunew/images/carta2015.pdf


http://www.yayasanbinaupaya.com/ybunew/organisasi/lembaga-pengarahSenarai pengurusan YBUDR:


http://www.yayasanbinaupaya.com/index.php?option=com_content&view=article&id=143&Itemid=179YBUDR dilihat sebagai alat untuk kerajaan Perak pimpinan BN meraih undi. Setiap bantuan yang disalurkan dalam bentuk pemberian kotak atau hamper makanan pasti akan diletak sekali dengan logo BN. Walaupun ini duit rakyat, bukan duit parti tetapi pemberian bantuan kepada orang miskin pasti akan dipernuhi dengan cap kotak logo BN.


http://www.yayasanbinaupaya.com/ybunew/program/ybu-healthcare-nutrition/bantuan-ikhlas-bina-upaya


Perkara ini mudah digerakkan kerana pengurusan YBUDR terdiri daripada ahli-ahli politik dan bukannya kakitangan kerajaan atau golongan professional seperti yang ada pada agensi atau GLC kerajaan negeri yang lain.Dato' Ismail Saffian,  Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) YBUDR adalah bekas calon BN bagi Parlimen Bukit Gantang dan pernah memegang jawatan-jawatan penting UMNO peringkat bahagian.


http://www.umno-online.my/2009/03/31/kenali-calon-bn-bukit-selambau-%E2%80%93-ismail-saffian/En Hairul Hairul Anwar Mohamed Noor, Ketua Pegawai Operasi (COO) YBUDR yang juga merupakan Pengarah Eksekutif YBU Holdings, anak syarikat YBUDR adalah merupakan ahli politik yang kini merupakan Ketua Pemuda UMNO Perak:


http://www.bernama.com/bernama/state_news/bm/news.php?cat=ut&id=1054093


http://www.umno-online.my/senarai-pemuda-terbaru/


http://www.ybuholdings.com/v2/board-of-dorectorsPengerusi YBU Holdings iaitu En Khairul Azwan Dato' Harun adalah Naib Ketua Pemuda UMNO Malaysia:


http://www.ybuholdings.com/v2/board-of-dorectors


http://www.umno-online.my/senarai-pemuda-terbaru/YBUDR dijadikan tempat untuk memberikan jawatan kepada ahli-ahli politik BN. Ini adalah sesuatu yang sangat tidak professional dan menghampakan.


0 Response to "Yayasan Bina Upaya(YBUDR) tempat bagi jawatan selepas kalah pilihanraya."

Post a Comment