Terkini

Dengar rintihan Razman macam nak kalah saman dengan Nizar.


                         SIAPA BUAT IKLAN NI,BIKIN MALU.tanda nak kalahke?

Mohon doa moga ujian Allah terbaik untuk Pak Teh.

Dato seri Nizar bin Jamaluddin (Mantan MB Perak 11bln masa PR menang 2008,ADUN Changkat Jering menang atas tiket PAS. Sekarang ini AJK Parti PAN dan PAN bersama DAP dlm PH)

Telah menyaman

HJ RAZMAN ZAKARIA
PJ Perak.
Bendahari PAS Pusat.

Meminta Hj Razman membayar RM3juta kerana katanya HJ Razman telah fitnah kepada beliau seperti dlm keratan akhbar sinar👇menyebabkan beliau kalah dalam dlm pemilihan pimpinan PAS pd thn 2015.

Keputusan yg sepatutnya di beri pada 2/11/17 telah ditangguh kerana hakim meminta pihak peguam Nizar mengemukan jumlah kerugian yg dituntut dpd HJ Razman.

 KEPUTUSAN KES

Dato Seri Mohd Nizar Jamaluddin AJK PAN

 menyaman

HJ Razman Hj Zakaria

Pada: 10/11/17 (jumaat)
Jam: 11pagi
Di Mahkamah Majistrete Ipoh.

Ringkasan kes akan menyusul supaya rakyat khususnya orang Islam tidak mengundi PAN dan sekutu dlm PRU14.

39 Responses to "Dengar rintihan Razman macam nak kalah saman dengan Nizar."

  1. Kahkahkahkakahkahkahkah!!
    Lawan dalam mahkamah pun dah kecut teloq, belum lagi lawan dlm PRU atau lawan di medan perang!!!
    Kahkahkahkahkah!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agak2 kalau Calire mintak bukti akaun affin kat husam, husam kecut teloq tak?

      Delete
    2. Peguam Azhar Harun hari ini memberi amaran Presiden PAS Datuk Seri Hadi Awang sudah melakukan “kesilapan besar” kerana memfailkan saman terhadap editor Sarawak Report Clare Rewcastle-Brown di Mahkamah Tinggi London.

      Menyifatkan tindakan Hadi sebagai “berani sangat”, Azhar, atau lebih dikenali sebagai Art Harun, memuji keterangan pembelaan dan tuntutan balas 55 halaman oleh Clare sebagai cemerlang.

      “Saya mesti puji peguamnya di United Kingdom. Pembelaan itu terperinci dan bagus. Secara jujur, saya rasa saya sendiri tidak dapat melakukannya seperti itu,” katanya di Facebook hari ini.

      Hadi, yang mahu menyaman Clare atas dakwaan fitnah, memfailkan saman di Mahkamah Tinggi London pada April berhubung artikel yang dimuatnaik Clare pada 6 Ogos tahun lepas.

      Sarawak Report menaikkan artikel 8 perenggan bertajuk “As Najib Denies All Over 1MDB, Let’s not Forget His Many Other Criminal Connections”.

      Dalam artikel itu, portal itu mendakwa RM90 juta “dikatakan” dimasukkan ke akaun pimpinan tinggi PAS untuk memikat mereka menyokong Umno dan Barisan Nasional.

      Delete
    3. Hahahaha, peguam pun kata pembelaan sangat cemerlang, kau pelajaran pun tak ada nak menyebuk pasal guaman???

      Apa kelayakan kau???

      Hadi pun dah meraban sekarang hahahahah!!!

      Kau tak payah nak campurlah. Razman pun kalah, baik kau bersiap sedia menerima kekalahan Hadi pulak hahahahhahaha!!!!

      Maklulah, peguan2 yang selalu memberi kemenangan kepada HAdi dah beralih kepada Amanah, tu yang asyik kalah tu hahah!!! Tinggal loyar buruk macam kau je dalam PAS!!!

      Allah dah murka dengan PAS yang syirik dan menjual agama!!! Satu2 maksiat PAS terbongkar hahahahhahahaha!!!!

      Delete
    4. Syukurlah husam masih tak ada bukti akaun affin menunjukkan dia kaki klepet..

      Delete
    5. Kau bersyukur ketika bukti dah ada di London??? Kau ingat keterangan pembelaan tu tak ada bukti akaun affin ke???

      Bila peguam pun cakap keterangan pembelaan cemerlang, semua bukti dah ada, kau masih meraban lagi???

      Padan muka jelah Hadi!!! Kau pergi makan duit haram sekarang Allah dah bongkar maksiat kau satu per satu!!!

      Dapat walaon pulak bodoh. PAS ni, lepas kalah, kalah, lepas kalah, kalah lagi!!!

      Lepas tu klepet tanah rakyat, lepas tu tuduh orang klepet!!!

      Bersiap sedia jelah menerima kekalahan Hadi hahahahahaha!!! Semua bukti dah ada. Cemerlangkan!!!

      Delete
  2. Hmmmm, itulah. Mulut laju sangat. Kan dah kena...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mahkamah dah buat keputusan maka kita hormati.. tak ada masalah.. biarlah proses rayuan berjalan pula..

      Delete
    2. Mahkamah belum beri keputusan kes Hadi lawan Claire kenapa kau tak hormat???

      Kau ni dah jadi bodoh ke, satu kau suruh hormati satu lagi kau tak hormati pun!!!

      Sebab tu agaknya kalau pesta arak di Selangor kau kata haram di Terengganu hampir keseluruhannya Melayu Islam kau tak bantah pulak, kau ni ingat Allah tu pilih kasih dan bodoh macam kau ke???

      Delete
    3. Mana bukti husam? Kecut telor ke?

      Delete
    4. Bukti husam dah sampai ke london hahahahah!!!

      Sakit jantung lagilah Hadi. Itulah, buat kerja mungkar jual agama, Allah tunjuk satu persatu hahahahahhaa!!!!

      Padan muka jelah kau hadi. Dapat walaon pun bodoh. Macam mana mereka nak pertahankan kau!!!

      Delete
  3. dijadikan manusia ini berbangsa2 agar saling mengenali; bukan memusuhi. itu salah satu ujian dr jutaan ujian keatas umat. samada nak ikut perintah Allah aj atau ikut nafsu syaitan.

    dijadikan DAP sbg bahan kejian seolah2 tiada org Islam yg menjadi ahli DAP. baru2 ini pun ada bekas duta tinggalkan pas utk join DAP. kesian, kena kafir juga nanti.

    akibat terlalu taksub dgn asobiah, walaun tak sedar bhw proton dah jadi CHINA punya. forest city @ iskandar dah jadi CHINA punya. yg digambang pun dah jadi CHINA punya. ECER?

    lihat apa dah jadi di sri lanka. CHINA dah ambil sbhgn dr negara mrk dan CHINA juga yg bkuasa tentukan siapa yg boleh dirikan industry dikwsn tsb.

    ReplyDelete
    Replies
    1. DAP kerap menjadi bahan fitnah UMNO/BN/PAS. Mereka terlupa siapa yang mencipta 1 MDB? Bukan kah seorang cina pendek dan gemok saperti "BADAK SUMBU". Kini melutut pula kepada communist China gara gara hutang yang mengunung. Belum apa apa lagi masyarakat Melayu di Kajang sudah mula resah bila kampong mereka (KAMPONG TERIDISI MELAYU) akan hilang gara gara laluan "KERETA API LAJU" yang tidak di perlukan merentasi kampong mereka. Mungkin di tempat tempat lain pun serupa.

      Kalau UMNO/BN kalah DAP akan memerentah. Di kala itu Melayu akan mati. Tetapi kini UMNO/BN telah membawa masuk "THE RED ARMY" dari comunist China. Mungkin dalam tempoh beberapa tahun lagi makna MALAY-SIA yang bermaksud Melayu mati akan benar benar menjadi kenyataan. Masih kah ada sesiapa lagi yang mahu menyokong parti UMNO/BN/PAS?

      Delete
    2. Samada BN atau PH, kedua2nya amat tidak baik utk rakyat terutama muslims..

      Delete
    3. PAS lagi tak baik untuk semua rakyat sebab bodoh nak mampos!!!

      Ada pemimpin pun kalah kes fitnah hahahaha!!!

      Tahu pulak suruh hormati mahkamah. Kenapa kes lain kau tak hormat pulak???

      Dah jadi bodoh ke sejak Terengganu ada kes pesta arak???

      Hadi bantah tak dalam hati pesta arak di Terengganu kau ingat-ingat la???

      Delete
    4. Mana husam? Dia tak tahu ke org PAN tunggu bukti akaun affin.. nak harap org PAS memang dah lama tak percaya kaki klepet ni..

      Delete
    5. Bukti akaun affin dah sampai ke london hahahahah... Nak harap orang pas percaya mereka tu bodoh... sebab tu dapat pasar besar jamban, rumah pun besar jamban.

      Maklumlah parti PAS parti Jamban hahahhaha!!!

      Jadi, kalau walaon tahap pemikiran pun besar jamban, buat apa kita sibuk2 nak bagi orang bodoh percaya???

      Kalau mereka cerdik takkanlah dapat pasar besar jamban suruh orang pindah hahahahah!!!

      Delete
  4. Lain kali berhati hati bila mengeluarkan kenyataan atau longgarkan sedikit lilitan di kepala itu agar oxyegan bebas untuk mkeluar masuk. mungkin dek kerana itu banyak para pemimpin PAS sudah berkelakuan saperti PIS dengan mengeluarkan kenyataan seolah olah sudah PIS

    Kini mengapa mengelabah bila orang yang di fitnah itu bertindak. Mungkin kes Hadi Wang yang akan di bicarakan di mahkamah London begitu juga kot!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Begitulah bila dah jadi barua DAP, si kafir lahanat kaki fitnah juga yg diharapkan agar menang oleh para sekutunya..

      Delete
    2. Begitulah bila dah jadi walaon kaki fitnah, dah kantoi fitnah pun nak fitnah DAP kafir lahanat pulak!!!

      Sejak bila DAP ni orang yang boleh ada agama???

      Aku pun nak tuduh PAS kafir syiah lahanat syirik yang mendapat kemurkaan Allah hahahaha!!!

      Allah benci dengan PAS, sebab tu doa PAN jahanam diri sendiri yang jahanam!!!

      Kata DApigs, diri sendiri jadi BABI2PIGS@PAS+Ikatan=Gagasan Sejahtera hahahaha!!!!

      Delete
    3. Awak (akaun affin) kat mana.. awak awak kat mana?

      Delete
    4. Awak (akaun affin) kat london... awak awak kat london hahahahahah!!!!

      Padan muka kaulah hadi, tulah, siapa suruh makan duit haram!!!

      Delete
  5. elok jugak kalu bendahari Pas kalah... lain kali fikir dlu bru sedap mengata...

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Apa yg dikatakan oleh beliau taklah seberapa keras pun.. walaupun dinafikan namun rakyat melayu islam memang lama dah nampak akan sikap kebaruaannya kpd DAP sejak tahun 2008 lagi malah disokong pula oleh abang si nizar sendiri..

      Delete
    3. Apa yang dikatakan oleh beliau taklah seberapa keras pun... tetapi tetap fitnah hahahahaha!!!!

      Barua syiah memang macam tu, menipu dan memfitnah je kerjanya!!!

      Syiah tu, Ummul Mukminin Aisyah, Abu Bakar, Usman pun boleh dikafirkannya inikan pula Dato' A. Samad Said, Datuk Yeop Adlan Che Rose dan ramai lagi muslim yang berada dalam DAP!!! Semuanya dikafirkan!!!

      Memang PAS barua syiah dan barua Jho Low kebas duit rakyat buat filem lucah!!!

      Sebab tu ketua ulama negeri PAS tunjuk kote dalam FB!!!

      HAHhHAHAHAHAHA!!! Allah dah beri gelaran BABI pada PAS pun tak serik-serik lagi memBABIkan diri!!!

      BABI memang macam tulah!!!

      Delete
  6. Pagi tadi saya singgah di TrengganuKite dan terbaca satu artikel bertajuk Yang membezakan Jabatan Amal Malaysia dengan sukarelawan lain.

    Saya pada mulanya tidak mahu menyentuh isu ini. Lantak hanglah nak puji melambung; tetapi apabila saya dapati artikel itu turut memuat naik gambar ambulan Yayasan Amal Malaysia (gambar atas) yang seolah-olahnya ambulan itu adalah kepunyaan Jabatan Amal membuatkan saya merasa perlu memberikan sedikit pencerahan.

    Ni nak habaq bagi tau hampa semua walaun, Yayasan Amanah Malaysia tiada kaitannya dengan Jabatan Amal Pas. Nak habaq tang tu supaya hampa semua jangan kalut sangat!

    Artikel tersebut ditulis oleh seorang walaun bernama Azmi Saad. Bukan main lagi walaun ni mengangkat dan menyanjung Unit Amal yang kononnya merupakan sebuah kumpulan sukarelawan yang terbaik.

    Lalu ianya mengingatkan saya kepada mangsa-mangsa banjir 2014 Kelantan yang tidak terurus dengan baik.

    Di mana Jabatan Amal Malaysia ketika banjir Kelantan 2014?. Tak perlulah nak temberang. Rakyat Kelantan sendiri yang telah mengalaminya dan tahu apa yang sebenarnya berlaku.

    Ada tak Jabatan Amal bantu bina rumah untuk mangsa? Tetapi sukarelawan dari luar telah membantu membina rumah dan menghulurkan berbagai bentuk bantuan kepada mangsa tetapi mereka tidak pernah mendabik dada atau cuba nak membanding-bandingkan dengan lain-lain sukarelawan sebagaimana Jabatan Amal ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaon menipu lagi???

      Cukup2lah nak temberang. Razman nak temberang DS Nizar konon apa jadi???

      Hadi nak temberang SR apa cerita???

      Delete
    2. Dari segi teknikalnya sahaja yg dikatakan fitnah.. pada hakikatnya, majoriti rakyat melayu islam dah lama tahu akan sifat kebaruannya kepada DAP sejak tahun 2008 lagi!

      Delete
    3. Hahahahah An Anoymous yang bodoh tak ada pelajaran cakap dari segi teknikal hahahahahah!!! Patutlah dia ni sekolah tak pandai!!!

      Aku cabar kau apa yang kau kata teknikal tu???

      Teknikal pun tak tahu hahahahahahahaha!!!

      Pada hakikatnya, majoriti melayu islam dah lama tahu akan sifat kebabian razman dan hadi PIGS kepada jho low pengebas duit rakyat hahahahaha!!!

      Sebab tu tak pernah menang pilihanraya hahahaha!!!! Siapa yang nak mengundi babi hahahahahahahahah!!!!

      Delete
  7. Tengok pada gambar poster tu. Ada ke taruk tarikh 9 November 2019??? Sekarang ni tahun berapa la mangkok???

    Patutlah kalah, doa tak makbul, tersilap tarikh rupanya hahahahah!!!!

    Lain kali tulis tu cermat sikit. Cakap pun cermat juga!!! Dah kalah, siapa yang susah???

    Walaon pun bodoh jugak, orang macam ni diikut mereka hhahahahahaha!!!! Bodoh sangat!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awak (akaun affin) kat mana.. awak awak kat mana?

      Delete
    2. Awak (akaun affin) kat london... awak awak kat london hahahahahah!!!!

      Padan muka kaulah hadi, tulah, siapa suruh makan duit haram!!!

      Delete
    3. Selama ni kau punya mulut macam longkang sekarang kau nak suruh tunggu pulak??? Dah tak mampu berhujah ke???

      Aku dah cakap kalau kau bodoh tak tahu cerita selidik dulu atau tanya.

      Bagus juga tu, kes fitnah Razman lagi satu pun ada. Eloklah kau bersedia untuk terima kekalahan wahai nibabi hahahahah!!!!

      Nibabi, kau agak-agaklah kenapa polis Malaysia siasat Ambiga bila semua bukti dah sampai london???

      Hahahahaha terlalu bodoh. Sejak polis terpaksa cover parti walaon makin terserlah kebodohan mereka hahahaha!!!!

      Selamat menunggu nibabi!!!

      Hari tu Exco Kafir kerajaan PAS Kedah belek fatwa kau taknak kafirkan atau munafiqkan Ustaz Azizan ke???

      Hahahahaha berapa kali kena bodoh pun aku tak tahu cubalah beri hujah yang cerdik sikit hahahaha!!!

      Delete
  8. Aduii laaaa..tergolek dog aku kene tibai kaw kaw..x cukup lagi rupanya ilmu aku untuk berhujah..selain dari fitnah..fitnah..fitnah..kantoi..kantoi..dan kantoi!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sampai kena mintak maaf di mahkamah sebab telor kecut.. boleh jadi ke tu YDP Majlis Agama Islam PP?

      Delete
    2. Kah kah kah. Dah tukar topik ke nibabi???

      Lain kali jelah aku komen tapi aku nak ingatkan kau, akaun affin tu dah ada di London hahahaha!!!

      Kali ni walaon-walaon semua buat solat hajat dan munajat betul-betul. Jangan tersilap tarikh dua tahun akan datang hahahahahahaha!!!

      Nanti kalah lagi hahahahahahahhaa!!!

      Elok juga kau pesan pada Hadi, cari di Malaysia pun tak guna hahahahahhaa!!!

      Dunia Allah luas. Kau buat maksiat kat sini, Allah boleh bongkarkan di mana sahaja, termasuk di London hahahahahahaha!!!

      Selamat menunggu nibabi!!!

      Lupa aku. Nibabi pesan suruh tunggu je hahahahaa!!!

      Aku pun nak pesan kat kau nibabi, tunggu kalah jelah hahahahahahha!!!

      Delete
    3. Nibabi, aku ambil post daripada Hanipa Maidin.

      1. Saya ingin mengucapkan tahniah kpd DS Nizar dan pasukan peguam beliau iaitu Hj Asmuni dan Fitri atas keputusan Mahkamah Sesyen Ipoh yang memihak kpd DS Nizar dalam saman sivilnya ke atas PJ PAS Perak.

      2. Salam ta'ziah pula saya ucapkan kpd PJ Perak tersebut dan pasukan peguamnya yg diketui oleh Sdr Zamri (kawan dlm lajnah guaman parti PAS dulu).

      3. Jika saya layak bagi nasihat , saya hanya nak kata yang menang kena bersyukur pada Allah dan jgn ek dan yang kalah pula kena muhasabah dan jgn anggap "the end of the world". You still have the right to appeal.

      4.InsyaAllah , one more kes dlm proses saman juga ke atas PJ Perak tu berhubung posting beliau dlm fb ( Lihat lampiran ). Yang ini, insyaAllah saya terlibat sbg peguam yg menyaman.

      Hanipa Maidin

      Selamat lagilah Razman hahahahahahahah!!!

      Kau taknak anjurkan solat hajat dan munajat perdana ke untuk hadi dan razman???

      Jangan silap tarikh tiga tahun akan datang dah lah hahahahahah!!!

      Aku ingat baik kau nasihatkan PAS jangan buat solat hajat dan munajat!!!! Korang ni hati kotor dan hitam!!! Kalau korang berdoa, bukan dengan DS Nizar je, dengan Claire Brown yang kafir pun korang kalah!!!!

      Maklumlah hati hitam sebab banyak buat maksiat hahahahahahah!!!!

      Nibabi, kau nak suruh tunggu jugak ke???

      Delete