Terkini

Rakyat sokong naik harga kata Datuk Seri Hasan Malek.

Otak menteri BN semua sama.
KUALA LUMPUR: Rakyat Malaysia menyokong kenaikan harga berikutan kurangnya aduan yang dibuat kepada Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK), kata Menterinya, Datuk Seri Hasan Malek pada Jumaat.
"Kita tidak menerima apa-apa aduan. Rakyat tidak mengadu, ini bermakna terdapat sokongan. Kita tidak mengawal harga, tetapi pengguna yang mengawalnya," katanya pada sidang media selepas melancarkan kempen 'Kembali Ke Sekolah' AEON.
Hasan turut menggesa supaya semua perniagaan untuk bertimbang rasa.
"Tolong bantu kementerian dan tidak menaikkan harga sewenang-wenangnya."
Beliau berkata, pegawai kementerian akan membuat pemantauan, dan meminta pengguna yang menyedari tentang kenaikan harga melampau supaya membuat aduan.
"Kita merancang untuk bekerjasama dengan agensi-agensi lain seperti Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) dan lain-lain lagi," katanya.
Mengenai kenyataan bekas perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad bahawa Kerajaan seharusnya mengurangkan kos berbanding menaikkan harga, Hasan berkata, beliau menghormatinya tetapi tidak bersetuju dengan pandangan itu.
"Kita akan melihat pandangan Tun serta rakyat. Kita mahukan sistem yang terbaik."
Sesiapa yang ingin membuat aduan boleh menghubungi talian hotline kementerian di 1-800-886-800, atau emel kepada e-aduan@kpdnkk.gov.my.

2 Responses to "Rakyat sokong naik harga kata Datuk Seri Hasan Malek. "

  1. Aku rasa budak tadika lebih cerdik. Kalau ada orang yang sokong kenaikan harga barangan itu mesti sejenis dengan menteri cap ayam....bodoh pianggggg!!!

    ReplyDelete
  2. bodoh punya menteri..yang sokong tu tentu lembu....

    ReplyDelete