Terkini

Debat antara Noh Omar dan Khalid Samad dibatalkan.


Debat Noh Omar dengan Khalid Samad dibatalkan.Adakah Noh Omar menyuruh Sinar buat pembatalan?

SHAH ALAM – Debat Sinar Harian mengenai isu kalimah ALLAH antara Pengerusi Umno Selangor, Datuk Seri Noh Omar dan Ahli Jawatankuasa Pas Pusat, Khalid Samad yang dijadualkan hari ini (27 Januari 2014) terpaksa dibatalkan.

Penasihat Eksekutif Editorial Kumpulan Media Karangkraf, Datuk Abd Jalil Ali berkata, keputusan di saat akhir ini dibuat setelah mengambil kira pelbagai sudut situasi terkini.

“Setelah meneliti pandangan dan nasihat daripada tokoh-tokoh agama, beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dan juga mereka yang prihatin, kami mengambil keputusan untuk membatalkan debat ini,” katanya.

Beliau berkata, pandangan dan nasihat telah disuarakan pelbagai pihak menerusi akhbar, media sosial, e-mel dan surat-surat yang dihantar ke pejabat Sinar Harian.

“Kami memahami perasaan dan sentimen umum semasa dan justeru itu kami mengambil keputusan ini,” tegas beliau.

Sinar Harian turut memohon maaf kepada mereka yang telah bersedia untuk mengikuti wacana ini tetapi keputusan dibuat walaupun berat atas semangat keharmonian dan perpaduan.

1 Response to "Debat antara Noh Omar dan Khalid Samad dibatalkan."

  1. Inilah sifat orang Islam kita, terutama Melayu Kita. Suara saja kuat tapi DEFENSIF. Bukankah ini merupakan satu peluang untuk kita membuat penjelasan? Kenapa kita harus biarkan orang kita terus dikaburkan dan dipesongkan?
    Begitu hebat kita mempertahankan kalimah Allah tapi bila minta dibuat penjelasan melalui cara berdebat, kita berundur diri. Awat ni?

    ReplyDelete