Terkini

Cikgu boleh peluk anak murid perempuan,sebagai ganti bapa.

Otak pemimpin di bawah  letak di mana pun tak tahu?Kalau nak mengampu ,biarlah ikut hukum Islam .

Seorang pemimpin bahagian Umno tampil mempertahankan tindakan isteri perdana menteri Datin Seri Rosmah Mansor memeluk pemain badminton Datuk Lee Chong Wei.

Ketua UMNO Bahagian Cheras, Datuk Seri Syed Ali Alhabshee dalam tulisan di blognya berkata, ia berbeza dengan pelukan artis K-Pop B1F4 yang memeluk beberapa orang remaja wanita bertudung dalam sebuah konsert.

"Saya sifatkan tindakan Rosmah yang memeluk pemain badminton nombor satu negara itu sebagai satu penghargaan seorang ibu kepada anaknya kerana berjaya meraih kemenangan dalam sukan.

"Ianya sama sekali tidak boleh disamakan dengan tindakan tiga gadis bertudung yang berpelukan dengan artis K-Pop,” katanya.

Ia merujuk kepada tindakan Rosmah memeluk Lee dalam satu pertandingan sukan.(sumber malaysiakini)


1 Response to "Cikgu boleh peluk anak murid perempuan,sebagai ganti bapa."

  1. Syed Ali Alhabshee -kuat punya kipas ! memang ada udangdisebalik mee. Kalau rela melawan fitrah hati kau menyanggah hukum Allah ( haram berpelukan bukan Muhrim - Ingat hang tu keturunan syed, lain lah kalau hang tu syed gantung kerana dilahirkan pada hari jumaat seperti tadisi mana mana mamak penang kalau dapat ana lahir pada jumaat dilekatkan nama syed/syarifah ). Dey ! poodah. Hang punya nak bela semah seumpama orang yg beriman sedia maklum - rukun iman ada 6 tolak 1 tinggal kosong; hang sendiripun tahu tapi hang nak berlandaskan pada hukum matematik 6-1, ada tinggal lima lagi ; itu namanya ikut sedap nafsu. Mudah mudahan bertaubatlah.

    ReplyDelete