Terkini

Husam terikat Akta BAFIA, RM90 juta dedah di Mahkamah.



 BAFIA iaitu Bank and Financial Act atau Akta Bank dan Institusi-institusi Kewangan  menyebabkan   Husam Musa tidak boleh mendedahkam dokumen RM90 juta,

 Datuk Husam  terikat dengan BAFIA yang menghalang sebarang dokumen akaun mana -mana pihak didedahkan kepada umum, Datuk Husam sudah belajar dari kes Rafizi vs NFC Syahrizat dan lembunya dulu, kerana jika sabit kesalahan boleh didenda 3 tahun dan    di  penjara di Sungai Buluh, 

Justeru itu Datuk Husam bersedia disaman, kerana apabila masuk mahkamah, beliau mempunyai hak untuk mendapat kebenaran hakim untuk mendedahkan apa -apa dokumen berkaitan sepertimana dibenarkan dibawah seksyen 99 BAFIA.

14 Responses to "Husam terikat Akta BAFIA, RM90 juta dedah di Mahkamah."

  1. aritu kata pas tipu psal fatwa penang...dah kantoi...xplak nampak2...kesian barua ni bila menghrp rezeki bkn dari Allah...tp dr tokong

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pusing2 je walaun ni. Samanla husam tu woi..samanla! Nak saman Sarawak report pun tgu kiamat ke?!

      Delete
    2. Salam en. Powertrain,

      Kau ni betul ke tak betul???

      Kau tunjuk aku satu bukti je kata pas tak memfitnah mufti pulau pinang!!!

      Dah dasar parti lebai, dah tak cerdik memfitnah sana-sini!!!

      Last sekali kantoi memfitnah mufti jangan pula nak pusing2 cerita!!!

      Delete
    3. Memang mufti penang ada mengaku ada fatwa dihadapkan kpd exco meeting yg dipengerusikan oleh si kafir utk makluman sblm dibawa kpd ydpa. Malangnya bila ada soalan mengenai ke mana perginya fatwa org islam tidak boleh sertai ratu cantik semua diam membisu termasuk mufti. Kesian..

      Delete
    4. Kalau makluman apa masalahnya???

      Yang luluskan fatwa agong la bangang bukan ketua menteri!!!

      Fatwa ratu cantik memang ada!!! Yang kuatkuasakan kerajaan umno yang pas nak bersekongkol tu!!! Apahal???

      Delete
  2. madey - melayu mudah lupa
    lks - cina pun mudah lupa

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Salam en. Anonymous,

      Kau tau ke maksud pra-matang?

      Kalau dah bodoh tak tahu, pergi tengok kamus dulu!!!

      Kalau kau tu pra-matang pun tak tahu, kau dah tunjuk kau tu bodoh buat malu pigs je!!!

      Delete
    3. Wow nobody the premature is back!

      Delete
    4. Maksud pra-matang pun tak tahu dah bodoh sangat ke???

      Delete
    5. Kan betul a premature is back! Tapi sekadar utk menyokong LKS menjadi TPM Malaysia! keh keh..

      Delete
  4. Biasalah org yg bermimpi dgn jawatan, tiba2 tidak lagi dilantik menjadi tmb, maka kecewa merapulah si husam ni dgn menjaja apa yg pernah dipersetujui semasa beliau jd exco dulu.

    ReplyDelete