Terkini

Tuan Ibrahim di Selangor lubuk duit

Selangor lubuk duit sebab itu boleh bersama DAP dan AMANAH. Ada Exco, ada Pengarah GLC, ada ahli majlis ada Ketua Kampung ada JKKK. SEMUAnya politik.

*PAS tidak akan bersama PH. Noktah.*

PAS menegaskan sekali lagi bahawa tidak akan sesekali menyertai Pakatan Harapan dan tidak akan mengadakan sebarang kerjasama dengan DAP dan PAN.

Keputusan ini telah terbukti tepat berikutan sikap penentangan berterusan DAP dan PAN terhadap agenda Islam yang dibawa oleh PAS termasuk RUU355. Sikap ini jelas kelihatan di parlimen pada 6 April 2017, ketika Presiden PAS dan Setiausaha Agong PAS membentangkan RUU355.

Episod RUU355 juga membuktikan perumpamaan yang digunakan Presiden PAS betul, di mana kedua-dua belah ibarat biawak hidup di mana satu belah tidak berani membawa, dan satu belah bukan sahaja menentang, bahkan hak PAS untuk membentangkan RUU355 melalui saluran demokrasi yang sah pun cuba dihalang.

Mereka yang kepanasan berikutan pembentangan dan penghujahan cemerlang Presiden PAS dan Setiausaha Agong PAS di parlimen mengenai RUU355 kini cuba mengalihkan perhatian dengan meletakkan pelbagai tuduhan pada PAS tanpa seurat bukti dan juga bermain saraf untuk melagakan pimpinan PAS.

Namun, strategi lapuk ini tidak akan berjaya kerana PAS yang ada hari ini telah menjadi lebih matang dan kukuh ekoran perpecahan di 2015.

Kepada yang membuat tuduhan, laporlah kepada pihak berkuasa seperti polis dan SPRM agar tindakan dapat diambil terhadap PAS sekiranya ada. PAS akan memberikan kerjasama sepenuhnya.

PAS akan terus mara dan memperkukuhkan parti sebagai blok ketiga.

Tuan Ibrahim Tuan Man
Timbalan Presiden PAS
9 April 2017

0 Response to "Tuan Ibrahim di Selangor lubuk duit"

Post a Comment