Terkini

Sekarang cari dalil untuk rasmi tukun tiruan.

Dulu UG ditolak muktamar , sekarang matang.
Dulu  perlembagaan penjajah, sekarang minta R. O. S  ambil tindakan.
Dulu diberi bahas dan undi bajet, ada GST duduk diam-diam, berkecuali. Masa muktamar 
GST haram.

Dulu tiada hubungan G dengan G, sekarang cari dalil untuk tengok rasmi tukun ikan di pinggir laut.

Dahulu Utusan adalah akhbar yang paling dimusuhi dan dijauhi oleh Pas. Tidak saja dikempen agar diboikot kerana segala beritanya dianggap jahat dan berupa fitnah, malah acara membakar akhbar Utusan juga pernah diadakan.

Tapi, itu dulu. Bak kata bidalan, Lain hulu lain parang, lain dulu lain sekarang. Dulu dibenci, sekarang disayang.

Sekarang ini, Pas bukan saja banyak diberikan tempat dalam akhbar yang semakin tak laku dan terpinggir itu, malah pemimpin Pas juga nampaknya macam begitu gembira dapat mengisi ruang di dada akhbar berkenaan.

Dulu, kata mereka Utusan akhbar fitnah. Sekarang, di dada fitnah itulah mereka turut sama-sama bermain dan mengunyah.


9 Responses to "Sekarang cari dalil untuk rasmi tukun tiruan."

  1. Dulu kata PAS kena tipu tak akan dapt bentang usul RUU 355 kini senyap seribu bahasa..

    ReplyDelete
  2. Bila si tolol dan bebal berpolitik, hujjah mereka hanya se lapis.
    Bentang ruu355 satu kejayaan besar tu! Kata mr presideng..dan si penyokong bebal pun bertakbir.
    Yang tak dibenarkan bahas dan diundi, mr presideng tak bagitau pun kpd penyokong mereka.
    Soalan disini... apa kejayaan drp hanya membentang... undang2 dah dipinda ke?
    Yup... krn mr presideng kata kejayaan, walain pun kata kejayaan jugak laa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ha ha, di tengganu dah jalan dah pun ruu355 plus plus......sebab tu hadi pakai tudung saji ganti serban. Elok buat tukun je lebai2 ni.

      Delete
    2. Bila si tolol dan bebal berpolitik, hujjah mereka hanya se lapis.
      Bentang ruu355 satu kejayaan besar tu! Kata mr presideng..dan si penyokong bebal pun bertakbir. (Pada PAS yg penting ada langkah pertama kalau tidak masa kan ada langkah seterusnya)
      Yang tak dibenarkan bahas dan diundi, mr presideng tak bagitau pun kpd penyokong mereka. (Bangang gak pok amid.. TGHH bukan speaker.. speaker yg berhak tangguhkan)
      Soalan disini... apa kejayaan drp hanya membentang... undang2 dah dipinda ke?(Langkah pertama pok amid.. kita jgn jadi penentang spt pembelek fatwa penang tu pok amid awal2 dah menentang... ahokk tu..)
      Yup... krn mr presideng kata kejayaan, walain pun kata kejayaan jugak laa! (Kejayaan pertama kpd keredhaanAllah.. kalau pok amid yakin bersama ahokk juga dpt keredhaan Allah teruskan aje pok amid tok sah hiraukan apa org lain nak kata)

      Delete
    3. Boley jalan kalau tak nak hukum islam macam ahok pun tak pe ini kan negara demokrasi..

      Delete
  3. Menyampah baca komen mengarut balaci pan dap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kamu bukan menyampah, cuma bontot kamu panas sebab hujah dan dalil semua kena tepat kat muka walaun2 dan gembala2 mereka. Ternakan2 yang ada dalam PAS sedang mengelupur sebab sudah tersingkap bahawa dedak yang mereka makan selama ni datang dari sumber yang syubhah (lebih haram dari halal). But then again, kalau dedak tu hasil derma maka hukumnya halal lah kot? Tak kisah lah walaupun derma tu datang dari kerja2 haram. Bagi walaun2, yang berdosa hanyalah orang2 yang buat kerja haram tapi walaun2 yang dapat derma dari orang2 yang buat kerja haram tu sah halalan toyiban. Bak kata pepatah inggeris, don't look a gift horse in the mouth atau pepatah melayu UMNO, jangan hairan lembu duduk di kondo.

      Nick.
      Cape Tiger

      Delete
    2. Nick, dah terbukti ke RM90 juta tu spt yg dituduhkan? Kalau belum macam kes banglo disney dan takde kolam, toksah citer kat sini la.. buang masa aku baca je..

      Delete
  4. untuk kalian yang menunggu liburan dan bingung untuk cari tempat yang NYAMAN,MURAH dan STRATEGIS :) langsung aja yu kunjungi di HOSTEL MURAH DI BANDUNG COCOK UNTUK BACKPACKER

    ReplyDelete