Terkini

Kronologi dedak Najib yang belum berjawab.?

KRONOLOGI DEDAK DARI NAJIB RAZAK yang belum berjawab?.

31 Mei - Sarawak Report dedah Najib Razak membayar Muhammad Shafee Abdullah sebanyak RM9.5 juta dengan dua kali ansuran, RM5.2 juta dan RM4.3 juta antara November 2013 dan Februari 2014

9 Jun - Shafee berjanji akan jawab dakwaan Sarawak Report terima dedak Najib dalam masa terdekat semasa disergah wartawan di luar Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur

18 Julai - Shafee jauh sekali Najib masih tak menjawab dakwaan malah menambah syak memang ada dedak disalurkan khusus untuk memenjarakan Anwar Ibrahim selama 60 bulan

18 Julai - Hari ke-87, pemimpin Pas menyaman Sarawak Report atas dakwaan menerima dedak RM90 juta dari Najib namun belum ada sebarang tarikh atau notis difailkan Mahkamah Tinggi London

18 Julai - Pemimpin tentera yang didakwa terima dedak RM7 juta dari Najib masih belum tampil membersihkan namanya malah gagal menjawab tuduhan serius ke atasnya sejak terkantoi tiga minggu lepas

18 Julai - Nasharuddin Mat Isa gagal menjawab dakwaan Rafizi Ramli bahawa dia menerima dedak jutaan ringgit dari Najib melalui sebuah firma guaman peliharaan Najib walaupun sudah diminta membuat akuan bersumpah atau menyaman Rafizi 

18 Julai - Hari ini merupakan Selasa minggu ke-106 Najib gagal menyaman The Wall Street Journal kerana membongkarkan skandal dedak USD681 juta yang masuk ke dalam akaun AmPrivate Bank dari Jho Low menggunakan nama samaran Eric Tan di Singapura.

8 Responses to "Kronologi dedak Najib yang belum berjawab.?"

  1. rm90juta saman kat London olok2 je... sarawak report ada bukti kukuh... negara dia org ada kedaulatan undang... alasan & kesihatan hadi tangguh punya tangguh... ni satu muslihat penyokong pas dikenakan kaw kaw... mesti di nasihati & bimbingan peguam rm9.5juta... akhir nya buang kes..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perwaja, mbf, ipp, forex, kapal anak, pkfz dll pun olok2 je.. sebab tu tak dibicarakan kan kan kan.. vangang! Cuma yg betul ialah liwat 1 sebab telah dibicarakan kan kan kan.. dua kali vangang!

      Delete
  2. Cepatlah setel saman2 ni semua supaya terang dan nyata .. jelas dan sahih tanpa was was siapa yg patut di pilih supaya tak terpilih kaca waktu piraum

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tak saman pun bukannya SR atau mamat mimpi 15 kali berupaya keluarkan bukti spt yg didakwa.. statusnya pas tetap di pihak yg betul sehingga didapati bersalah.. simple.. ingat! sekarang ni rakyat bukan vangang macam macai PH nak percaya tuduhan2 tanpa bukti!

      Delete
  3. Prepsi membentuk kepercayaan yg membentuk pengaruh yg mencorak undi..jangan x tau tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benar.. itu persepsi.. tapi kalau ianya persepsi yg bertahan sehingga PRU14 ianya satu keberuntungan kpd PH.. tapi yg lucunya isu SR tuduh pas 90juta hanya PH shj yg percaya persepsi itu boleh bertahan lama sedangkan realitinya tidak kpd rakyat kebanyakan yg ternyata lebih bijak dari macai Pan kerana rakyat TIDAK PERCAYA kpd tuduhan TANPA BUKTI!

      Delete