MALAYSIA AMANAH KITA

MALAYSIA AMANAH KITA
Terkini

Cakap terus teranglah nak pertahan Najib,

Antara harta mewah yang dipohon oleh Jab Kehakiman Amerika untuk dirampas ialah harta mewah milik anak tiri Najib di Amerika. Harta itu dimiliki dengan cara menyelewengkan dana 1MDB.

Amerika gunakan undang-undang negara itu, untuk rampas harta mewah di negara itu, yang dimiliki secara salah oleh warganegara Malaysia. Ini isu dalaman negara Amerika.

Tiba-tiba ada presiden parti Islam kata, kita akan bersama kerajaan sekarang untuk pertahan Malaysia daripada campurtangan kuasa asing. Hadoi, campurtangan kuasa asing kot mana? Ini isu warga Malaysia buat jenayah di Amerika la...!

Cakap terus-terang sajalah nak pertahan Najib. Tak payah dok bersilat lidah. Tu pun jangan, lebai dok pertahan situlah...! Mampuih macam ni. Rakyat dok lawan Najib, depa dok pertahan Najib..!

sumber FB  Zolkharnain Abidin Al-Abyadhi

31 Responses to "Cakap terus teranglah nak pertahan Najib,"

  1. Replies
    1. sekali baca pun kau dah bangang...2x baca pun kau ttp bangang....lain org ckp...lain jgk yg kau nak faham....betul2 bangang...hidup jgn jadi bangang...tapi klu nk ttp jgk bangang...lantakla...yg sedihnya...dah la bangang...nak suruh org ain pun jadi bangang mcm kau...cer kau fikir....berapa byk dosa kau krn mengfitnah ulamak? lupakan edak skjp...tepuk dada...tanya iman...ke mana aku lps ni?

      Delete
    2. Cuba banding AG Negara maju dgn AG Negara MalaySiaL

      Hari hari di sebut 'bangang'

      Kuasa asing pun taknak dedak.anak nanib bagi !!!. Melayu celup melabur 12billion di amerika dgn Wang haram siap beli EMI recording lagi..

      Amerika kuasa asing zionis pelacur pun tak nak dedak melayu

      Hahaaa kuasa asing pun tak nak Wang haram..hahaaa... Campurtangan pun amerika taknak... Dia cuma nak oulangkan balik Wang rahim

      P.s kpd penyiasat di fbi .. CiA ... Secret service tolong punaishat AG kami yg masih dok dlm perigi buta..

      Dan melayu dedak yg bagi dedak BASI !! Sampai melayu jadi biol

      Delete
  2. hancurnya kjaan melayu abd ke 18 dan 19 adalah krn mengajak kuasa asing (British) utk campurtangan bila 2 pembesar negeri bersengketa sesama mereka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala nak cite pasal sejarah lak, poorah! Tuang presideng bukan apa cuma nak najib up sikit dedaknya.....almaklumla raya haji dah dekat ni.....walaun ramai yg nak pergi hj free....afdhol tu pakai duit derma!.Najib pun dapat berkat beb!

      Delete
  3. BANGANG favourite word pencacai pas yang dok dalam perigi buta.

    ReplyDelete
  4. BANGANG favourite word pencacai pas yang dok dalam perigi buta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Powertrain.. Dedak pompuan di Selangor lagi sodap..

      Delete
    2. Salam semua.

      1. Saya difahamkan dedak perempuan adalah berkaitan pegawai kerajaan dan bukannya ahli politik. Tindakan pencegahan telahpun diambil.

      2. Kepada En. Powertrain, lama tak jumpa. Saya busy sikit sekarang. Jangan suka-suka tuduh orang bangang. Entah-entah kita sendiri yang bangang.

      Presiden Parti Islam Setanah Melayu tu ulama sebenar?

      Kalau ulama sebenar kenapa dia banyak kali melakukan perbuatan syirik???

      Jadi En. Powertrain pun nak membela orang syirik jugak ke???

      Delete
    3. Wah byk mudah PH nak padamkan isu dedak pompuan.. Semudah padamkan dosa rasuah dgn cara mudah iaitu hanya perlu bersekongkol dgn PH.. Kalau x percaya sila lihat Tun M dan tok guru PAN LGE..

      Delete
    4. Salam EN. Ir. Anonymous,

      Padamkan isu rasuah atau salah guna kuasa senang je, bersekongkol dengan UMNO.

      Balak hilang 20,000 ekar pun tak apa!!!

      Rakyat banjir sampai sekarang ada yang masih tinggal dalam khemah pun tak apa!!!

      Duit KWSP ustaz YIK tak payah bayar pun tak apa!!!

      Delete
    5. Kes balak hanya fitnah husam.. Takkan kita sama2 nak terjun ke kancah fitnah.. Kalau nk bermain dgn fitnah kalau ianya fitnah jom kita tanya husam pasal tanah yg DAP Perak dapat tu.. Ada ke husam bangkitkan perkara tu?

      Bab banjir dan YIK nampak sgt nobody tak berapa ikut perkembangan terkini.. so sy tak perlu nak ulas lanjut.. Tak sangka plk nobody ni sama je taraf dgn macai2 PH yg hanya pandai buat tuduhan liar agar kelihatan kononnya berada di pihak benar..


      Delete
    6. Fitnah ke betul-betul???

      Kalau dah taasub tu semua dibuat dikatanya fitnah!!!

      SPRM dah confirmkan 20,000 ekar balak hilang.

      Jabatan Perhutanan di dalam laporannya menyebut bahawa pengurusan hutan Kelantan adalah yang terburuk di dalam negara.

      KWSP YIK sampai sekarang masih tertangguh-tangguh.

      Apa masalah tanah di Perak??? Jangan hentam je, memang penyokong PAS kaki hentam, mana ada fakta!!!

      Tak payah cakap siapa macai siapa la, kita semua tahu, PAS parti merepek menjual agama.

      Encik sebagai penyokong PAS tak perlu ambil berat balak hilang, cukup ada no keahlian PAS, confirm masuk syurga!!!

      Angan-angan Mat Jenin Ustaz PAS, AJK PAS Pusat pulak tu!!! KAlau AJK macam ni punya bodoh yang bawah tu tak tahu lagi macam mana!!!

      Delete
  5. En. Powertrain,

    Haji Hadi yang sering syirik tu memang ada kata lebih kurang kita benci UMNO tetapi kita tak kan jemput kuasa asing menceroboh kedaulatan Malaysia.

    Masalahnya, ini duit rakyat Malaysia yang digubah haramkan di US. MAksudnya ini kes negara US!!! Faham ke tak??? Jangan nak membangangkan orang je!!!

    Contoh analogi abad ke 18 dan 19 tu tak ada kaitan dengan kes ini. Langsung tak boleh pakai!!!

    Lain kali sebelum nak membangangkan orang, check dulu diri sendiri, bangang ke tak???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana tak bangangnya, najib pasti akan bersih dari imej rasuah jika beliau bersekongkol dgn PH ( sila lihat Tun M sbg contoh)..

      Delete
    2. En. Ir. Anonymous,

      Mana tak bangangnya kenyataan Encik, Anwar Ibrahim bersekongkol dengan PH kena jel tak pasal!!!

      Lim Guan Eng beli rumah harga diskaun tak ada balasan kontrak dan sebagainya pun kena dakwa!!!

      Macamlah Encik tak pernah pergi pasaraya dapat harga diskaun, sepatutnya kena dakwa juga!!!!

      PAS bila dah bersekongkol dengan UMNO, tengok balak hilang 20,000 ekar di Kelantan bersih je, tak ada dakwa-dakwi pun???

      PAS taknak bayar KWSP gaji ustaz, guru dan kakitangan YIK bersih je, tak ada dakwa-dakwi pun???

      Delete
  6. bangang tak terucap akibat tersedak dedak gred a.
    us cuma membeku kan aset harta harta anak ismith ulam raja yg ada kat luar negara je..yg di percayai di miliki dengan wang secara salah...us nk pulangkan semula harta tersebut kepada rakyat malaysia...
    iktibar cerita p ramlee tiga abdul ada benarnya...

    ReplyDelete
  7. Aku cakap tersedak KOT..andaian saja ..dengar dia cakap mcm tu...sebabtu ulama yg soheh tak tasub dgn parti politik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dah pelahab tu, duit tabung memali berjuta-juta pun selamat kena bedal.

      Delete
    2. Nobody, kalau inilah hujah tuan, maknanya G18 selama ini telah sama2 membutakan diri sendiri berada dalam jamaah PAS lantaran tidak membetulkan keadaan tersebut.. So fikirlah sendiri..

      Delete
    3. En. Ir Anonymous,

      Sebab tu G18 keluar, dah jadi bodoh sangat PAS tu sampai balak hilang 20,000 ekar tak sedar, KWSP ustaz-ustazah Yayasan Islam Kelantan dah mampu bayar.

      Nak memperbetulkan keadaan, geng cai sabotaj.

      Nanti hilang soru, tak masyuk!!!

      So, Encik pun fikirkanlah sendiri..

      Delete
    4. Sorry, KWSP tak mampu bayar. Typo. Tapi memang PAS dah tinggal orang yang bodoh-bodoh je.

      Perwakilan PAS Johor yang cakap!!!

      Delete
    5. Nobody,

      Mungkinkah kita akan hanya dilihat pandai bila kita berjaya bersolidariti dgn PARA PERASUAH??

      Delete
    6. Encik Ir. Anonymous,

      Kita akan dilihat bodoh bila kita bersolidariti dengan orang yang syirik seperti HAji Hadi!!!

      Kan???

      Delete
    7. Masalah PAN ialah gagal memahami B Inggeris dgn baik. Sebab tu PAN tak reti beza antara maksud solidariti dgn maksud bekerjasama.

      Maksud bekerjasama buat PAS ialah bekerjasama dgn pemerintah dalam hal2 berkaitan agama Islam demi kebaikan org2 Islam dan bukan Islam..

      Manakala maksud sebenar solidariti buat PH pula ialah PERPADUAN dengan para perasuah tegar tak kira besar mana pun nilai rasuah mereka demi sokongan serta undi org2 Cina..

      Delete
  8. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  9. Budak2 bermain di tepi titi
    Sambil memakan buah berangan

    Perasuah Banglo gemar disolidariti
    Perasuah Perwaja dilupa jangan

    ReplyDelete
  10. Budak-budak kuat bergaduh,
    Bila bergaduh menjerit marah,
    Ir Anonymous seorang yang bodoh,
    Tuduh-menuduh, rupanya fitnah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli banglo murah di PP,
      Bersoladiriti bersama perasuah di PD,

      Kalau PAS ada sayap DHPP,
      DAP pula ada sayap DHPD (baca PAN).

      Delete
  11. Beli banlo murah d PP
    Beli pakai duit sendiri
    Beli arak berjudi guna wang 1MDB
    Ulama PAS tak berani harimau tak ada gigi

    Ulama Parti tua bangka
    Gigi tinggal dua
    Otak nyanyuk pula
    Penyokong bingai tak terhingga

    ReplyDelete