MALAYSIA AMANAH KITA

MALAYSIA AMANAH KITA
Terkini

SARAWAK REPORT,Masuk court,Presiden mu sanggupkah?

1. Mkini lapor ada seorang pemimpin parti suci drp T'ganu ingatkan Sarawak Report ( SR ) supaya jgn terlalu angkuh dan pandang remeh parti suci serta ingatkan SR yg presideng parti suci pernah menang saman lawan akhbar Daily Mirror satu waktu dulu.

2.Saya dok perhati suka betul pemimpin parti suci khususnya dari T'ganu bangkit isu presiden mereka pernah menang kes dgn Daily Mirror.

3. Ginilah saya nak habaq sikit

a. Pertamanya, utk parti suci saya nak kata "good luck" lah atas kes saman atas SR di London tu.

b. Tak usahlah dok ratib kes dgn Daily Mirror tu ..meluatlah..sebab spt mana peguam kata fakta kes skrg dgn kes saman Daily Mirror tu " are poles apart" ( faktanya berbeza sekali ).

c. Menang kes tu x semesti menang kes skrg ni..kes tu terlalu jelas, terang dan nyata. Kes skrg ni tak lah seterang, sejelas dan senyata kes itu brader.- Hanipa Maidin

d. Kes tu x pergi bicara pun..hantar notis peguam je..daily mirror settle. presiden mu pun x perlu gi court n testified..kes ni tak tentu lagi..mungkin akan dibicara dan mungkin presiden mu kena pergi court, bagi keterangan, kena soal balas dgn panjang n agresif drp peguam SR...saya tak pasti Presiden mu is ready for that!

15 Responses to " SARAWAK REPORT,Masuk court,Presiden mu sanggupkah?"

  1. Replies
    1. Lks pn x berani masuk court...mcm2 alasan...mula2 bkn main cabar suh bwk masuk court...sekarang asyik carik jln nak delay plak

      Delete
    2. Sorg kata kos byk ni...sorg kata kos byk tu...tak vangangkan...
      manaleh kata dap vangang bro..x sorukan

      Delete
    3. Kalu ikut standard sotong darat...org kene tuduh la kene bukti...so maknanya mathias la.kene tunjuk bukti dia x buat...x gitu...

      Delete
  2. Replies
    1. Suci dan.murni lagi dap bro
      Naik la.tariff air berapa.kali pn...no.hal
      Jual la berapa ekar tanah pun...no hal
      Bayar la berapa jutansekali pn...no hal
      Kau di jalan yg benar bro...kekalla disana

      Delete
  3. Setakat pergi court apa masalahnya.. lainlah kalau tghh fitnah 91 mukasurat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh...itu hanya jenaka...kata sotong sd

      Delete
  4. Pergi makamah London bolehlah bawak rombongan lobai2 besama isteri 1/2/3/4 sekali pe bercuti, kan dah dapat derma angka 90 tu, boleh sewa kapalterbang peribadi pe London, sewa lah 41 bilik hotel presidential suite ke..Tak ada hal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan takut pe lawan, mo1 bayar semua.

      Delete
    2. benjamin dan boley jalan,

      Dah tak ada hujah konkrit ke tu yg keluarkan pelbagai andaian bebal setara pemimpin parti anda berdua?

      Konon pemimpin bebal kata pemimpin pas gelabah nak kena masuk court sedangkan pemimpin ph pun tak sanggup nak setelkan kes 91 mukasurat bila dicabar oleh tski.. akibatnya kena mintak maaf shj kpd tski yg difitnah sebegitu rupa.. gamaknya pada oemimpin pan dapat mintak maaf di court dah dikira berani masuk court.. keh keh lucunya..

      Delete
    3. Madey pn x mampu bwk anak beranak.cucu cicit beraya kt london

      Delete
    4. Kot rm28k lagi la nuar x.mampu

      Delete
  5. Dulu dok terpekik melolong bertanya, bila PAS nak saman, bila PAS nak saman. bila PAS dah proceed saman, puak2 dea dok memekik pulak, cakap bukan senang nak menang sebab kena masuk court, tak macam kes Daily Mirror. Lantak PASlah nak buat macam mana, diorang saman sebab depa dah bersedia untuk masuk court. Menang kalah lain cerita, yang penting kebenaran mesti ditegakkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lks pn mcm.tu dulu2...bwk mahkamahla...bila dh bwk...lubtau sendiri la

      Delete