MALAYSIA AMANAH KITA

MALAYSIA AMANAH KITA
Terkini

Mahathir umur 90 tahun , UMNO hari-hari takut.

Tun dituduh pula simpan duit di Taiwan.
http://www.astroawani.com/berita-politik/tun-m-miliki-hampir-100-juta-keping-wang-kertas-rm500-rm1-000-152673

Woiii, jika  Tun ada 100 juta keping buat apa dia lupuskan note 500 dan 1000.  Lawak malam jumaat

Kasihan UMNO bekerja keras untuk mematikan watak Tun Dr Mahathir.

Media atau portal pro UMNO mesti serang Tun dan  DAP untuk mereka terus berkuasa. Isu Forex, Memali dan duit berjuta di  Taiwan.

Esok tak tahu apa.


18 Responses to "Mahathir umur 90 tahun , UMNO hari-hari takut."

  1. Senang cerita kalau itu semua cerita palsu kau boleh abaikan.. macam juga citer2 90 juta oleh SR dan husam kusam tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang ni kau boleh check dalam website bank negara.

      SIARAN AKHBAR
      Status Wang Kertas RM500 dan RM1000 yang Dinyahwang (klik)

      Bank Negara Malaysia pada 12 September 1998 mengumumkan bahawa wang kertas denominasi RM500 and RM1,000 dinyahwang.

      Wang kertas ini telah ditarik balik sah lakunya bermula 1 Julai 1999.

      Wang kertas RM500 dan RM1,000 dalam edaran sebelum dinyahwang masing-masing adalah sebanyak 1,989,479 keping dan 4,523,731 keping, dengan jumlah nilai muka sebanyak RM5.52 bilion.

      Kini, terdapat kurang daripada 200,000 keping wang kertas RM500 dan RM1,000 yang masih dalam edaran, dengan jumlah nilai muka lebih kurang RM100 juta.

      Orang ramai yang masih menyimpan wang kertas RM500 dan RM1,000 yang tulen boleh mendapatkan nilai penuh wang kertas RM500 dan RM1,000 yang telah dinyahwang ini di Bank Negara Malaysia, termasuk cawangan-cawangannya di Johor Bahru, Pulau Pinang, Kuala Terengganu, Kota Kinabalu dan Kuching.

      Delete
    2. Hadi boleh keluar bukti macam ni ke???

      Walaun je yang percaya Hadi berpeluang cerah menang, bicara pun belum lagi nak menang apanya hahahaha!!!

      Walaun-walaun!!!

      Delete
  2. Kerajaan ke siasat, kalau betul ambil balik boleh bayar hutang 1MDB

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum siasat pun dah tahu fitnah. kau dah tengok ke jumlah yang mamat tu cerita???

      100 juta (100,000,000) note RM500 macam yang dinyatakan di atas berjumlah RM 50 billion.

      Jumlah keseluruhan keluaran note RM 500 dan RM 1,000 adalah RM 5.52 billion.

      Yang lebihan berpuluh-puluh billion tu letak kat mana???

      Islam kata apa??? Kalau datang berita daripada orang yang fasiq hendaklah telitikan dahulu!!!

      Jangan sampai alamat Climate Protector pun tak tahu cakap besar tak ingat!!! Prinsip Islam tak ikut!!! Kasi malu Islam je!!!

      Delete
  3. Sokongan pada PAS. Itu yang HAdi sakit jantung tu. Terkejut hahahaha!!!

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Only sakit jantung masuk hospital keh keh

      Delete
  5. Tahniah sekali lagi cybertroopers pas..rehat dulu.. takakn kita nak bg sampai tinggal 0.1 % pulak kut.. harap ada bela kasihan juga yea..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahniah cybertrooper PAS. Sebab korang ahli PAS taknak aktif dengan PAS hahahaha!!!!

      Tinggal 15,000++ je. Terbaek.

      Aku tahu kau buat macam tu sebab kau sendiri pun nak sabotaj PAS hahahaha!!! Kutip derma pun tak cukup hahahaha!!!!

      Rehat dulu. Takkan nak bagi 15,000 yang tinggal tu lari jugak kot!!! Pastikan yang bodoh2 je tinggal hahahaa!!!

      Delete
  6. Replies
    1. Data syok sendiri. Orang melayu tak sebodoh walaon nak sokong pas hahhaha!!!

      Siapa nak sokong parti babi!!!

      Delete
  7. Tahniah tuan2 cybertroopers pas.. walaupun tanpa upah kita berjaya menjadikan ianya 1%.. dan pihak lawan pula walaupun dengan upah tapi tetap tinggal 1% only.. nampak takk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahniah tuan2 cybertroopers PAS, Hadi pun sakit jantung tertekan dengan usaha korang. Jangan gentar usaha gigih lagi.

      Makin walaon lari sebab korang. Haha!!!

      Delete
  8. Mesti dah buntu tu. Hahahaha!!!

    Suka hati kaulah. Nanti aku cut n paste kahkahkah.

    Nasib baik aku tengah sibuk sekarang!!!

    Dah tak ada agenda tulis satu peratus. Hahahahaha!!!

    Mampos kaulah labu!!!

    ReplyDelete
  9. Penat je maki orang sana sini tapi hasilnya setakat 1%..

    ReplyDelete