MALAYSIA AMANAH KITA

MALAYSIA AMANAH KITA
Terkini

PAS boleh bubar UMNO sudah sokong Hudud ( RUU355)

PAS boleh bubarlah sekarang, sebab UMNO  sudah sokong usul pindaan RUU355( Hudud).PAS pun sudah ucap  terima kasih kepada kerajaan.

Hj Hadi sudah ucap terima kasih.(sumber.)

20 Responses to "PAS boleh bubar UMNO sudah sokong Hudud ( RUU355)"

  1. Kenapa nak bubar Pas lagipun byk perkara lagi amalan umno yg tak turut Islam sptmana yg diperjuang Pas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tggu hudud syiah pan dulu...heboh haritu ckp dap dh setuju...xke barua nama tu

      Delete
    2. Jangan menuduh saudara seislam syiah dan perkataan yang buruk buruk, dikhuatiri Allah membalikkannya kepada orang menuduh dan berkata dengan perkataan yang buruk itu.Ini adalah janji Allah ... antara maksudnya yang dinyisinyalirkan Allah dalam Al Quran ..
      Iaitu agar kita orang orang yang beriman tidak menuduh orang beriman yang lain.Tk.

      Delete
  2. Pan pun boleh bubar jgk sbb dap pun seakidah dgn pan

    ReplyDelete
  3. Salam En. Powertrain?

    Apa bukti PAN (orang PAS mana boleh cakap Amanah, balak dah hilang 20,000 ekar) seakidah dengan Amanah???

    ReplyDelete
  4. Silap PAN seakidah dengan DAP??? Typo. Malu pula.

    ReplyDelete
  5. Encik Powertrain,

    Kalau tak ada bukti, bukan memfitnah ke???

    RAsulullah ajar ke macam ni???

    ReplyDelete
    Replies
    1. So macamana plk tuduhan hilang 20 ribu ekar.. ada bukti ke? Dan dibuat pula oleh siapa? Sila kemukakan yea nobody..
      Tapi kalau you ada presentation lewat sikit pun tak pe..

      Delete
  6. mana ada IMANnya orang yang berbalah balah....xtau ugama ke?

    ReplyDelete
  7. Salam En. Anonymous,

    Rujuk Free Malaysia Today 3 Mac 2015, Mykmu.net 5 Mac 2015, Sinar Harian 3 MAc 2015, blog alhusseyn51, Ministry of National Resources and Environment, (janganlah teruk sangat sampai saya kena translate pula) laporan Jabatan Perhutanan, Laporan Ketua Audit Negara dan Hansard Dewan Undangan Negeri Kelantan 2015.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam En Nobody,

      Terima kasih tuan kerana telah kemukakan bukti (jika benar2 bukti) wpun sy masih belum membacanya lagi.. soalan sy seterusnya.. kalau ia benar2 bukti, bukankah ini peluang baik sebenarnya utk dibawa ke tengah.. atau mungkin sudah dibawa tapi tiada tindakan? Saya sendiri tak boleh berkompromi dgn kesalahan sebegini (jika benar).. tapi bagaimana pula dgn husam yg dilihat menyedari ada kepincangan ini? Mengapa tiadanya tindakan tegas beliau ketika menjadi exco?.. Bukankah suara beliau pasti punya pengaruh yg kuat lantaran exco kewangan yg dipegangnya pasti mudah nk bwk SPRM masuk? Tapi adakah ini juga puncanya beliau tidak dilantik kembali lantaran gagal bertindak spt yg sepatutnya? Mungkin tuan boleh huraikan lebih lanjut memandangkan tuan sy lihat lebih arif dlm hal ini sehinggakan tuan punyai rujukan bukti.. mintak tuan share kerana pastinya tak semua perkara saya tahu..

      Delete
    2. Salam En. Anonymous,

      Kalau belum membaca baca dulu!!!

      Bukankah membaca jambatan ilmu???

      Bukankah kalau tak membaca jamban ilmu???

      Masalah pengurusan hutan Kelantan bukan daripada Husam!!!

      Itulah, Encik tak membaca jadilah jamban ilmu hahaha!!!

      Delete
  8. Sekarang saya tanya En. Powertrain DAP seakidah dengan PAN ke tak??? Ada bukti???

    En. Anonymous, jangan nak kata saya tak bagi bukti. Dulu ada orang kata nak beri bukti saya nak bagi scan copy lagi taknak tapi kata tak ada bukti!!!

    Kalau tak ada telur macam ni jangan cabar orang!!!!

    ReplyDelete
  9. Sorry typo, orang kata nak bukti saya nak bagi bukti scan copy lagi....

    Jangan-jangan En. Anonymous dan si pondan tu orang yang sama???

    Kalau betul sorrylah saya panggil pondan!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh yea satu soklan belum dijawab.. siapa pelaku kes balak tu? Kalau ada baru senang SPRM nak masuk..

      Delete
    2. Salam En. Anonymous,

      Oh yea sebelum satu soklan itu dijawab, ada satu soklan sebelum itu belum juga dijawab!!!

      Soklannya berbunyi,adakan PAN dan DAP seakidah??? (orang PAS mana boleh dengar perkataan amanah, kantol!!!)

      Delete
    3. Frankly speaking.. saya tak peduli pun seakidah ke idak bro..

      Delete
  10. Salam En. Anonymous,

    Frankly speaking, Encik tak peduli pun Encik memfitnah ke tak, betul tak???

    Saya peduli!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tak peduli tuan nak andaikan apa pun.. yg penting usul RUU sudah pun berjaya dibentangkan di parlimen.. Alhamdulillah..

      Delete
  11. Salam En Anonymous,

    Encik kata andaian, kenyataannya Encik yang tulis hahahaa!!!

    Saya pun nak ucapkan Alhamdulillah sebab Allah dah tunjukkan TGHA seorang yang tak boleh menghurai bila diminta hahahaaaa lagi. Sepatutnya kena turun title Tuan Guru. Ada ke Tuan Guru bangang sangat sampai tak boleh hurai???

    ReplyDelete